Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki w sosie koperkowym

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 807 Ocena: 19384

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 20183

Zima przyprawia Cie o zawrót głowy?Nasze żołądki w sosie koperkowym,przypomną Ci smak wiosny

Składniki

  • żołądki kurze, 1 kg
  • marchewka, 1
  • koperek, 1/2 pęczka
  • cebulka, 1
  • bulion z kurczaka, 100 ml
  • śmietana, 50 ml
  • mąka, 1 łyżka
  • masło, 1 łyzka
  • sól i pieprz
  • szczypta cukru
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żołądki oczyścić z błonek, tłuszczu. Zalać wodę i gotować 10 minut, wodę wylać, wlać świeżą lekko osoloną wodę, i gotować 1,5 godziny.

  2. Na maśle przesmażyć obraną i startą na drobnej tarce marchewkę oraz obraną i posiekaną cebulkę, oprószyć mąką, cały czas mieszając wlewać bulion , po 15 minutach dodać opłukany i posiekany koperek, wlać śmietanę, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem.

  3. Ugotowane żołądki odlać, przełożyć do sos koperkowego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

viola12 24 czerwca 2010 Jeżeli smakują tak pięknie jak są podane to na pewno są pyszne.Spróbuje na 100% !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jankucharzyk 15 sierpnia 2009 Wspaniałe danie. Ja dodałem jeszcze pieczarki i podałem z kluskami śląskimi.
Serdecznie pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kedar 27 czerwca 2009 Bardzo fajnie przygotowany przepis. Super smak. Polecam. Robiłem. Pychota

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń