Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki z pieczarkami

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20670

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 5682

Spróbuj wspaniałych kurzych żołądków z pieczarkami.Wyśmienite danie na każdą okazje

Składniki

  • żołądki kurze, 1/2 kg
  • pieczarki, 40 dag
  • pomidory bez skórki, 3
  • cebula, 2
  • przyprawa jarzynowa
  • olej
  • pieprz i sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żołądki myję, wkładam do garnka, wlewam 1 i 1/2 l wody, wsypuję przyprawę jarzynową. Gotuję żołądki, po czym wyjmuję z wywaru, kroję w paski.

  2. Pieczarki czyszczę, duszę na oleju. Osobno duszę w 1/2 szkl. wywaru pokrojoną w plastry cebulę. Dodaję pokrojone pomidory.

  3. Wszystkie składniki łączę, na koniec przyprawiam do smaku pieprzem. Danie najlepiej smakuje z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

froschek26 09 marca 2009 Trochę zmieniłam składniki, dołożyłam do warzyw pora, żołądki podałam w całości (z powodu mięsożerności mojej rodziny:-), a całość zagęściłam śmietaną.
Podałam to z ziemniaczkami!
Wyszło PYCHA!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń