Do góry

Przekąski Przepis na:

Żółta fasolka inaczej

Przekąski

Autor: Sangerta

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 259

Dodano: 30.06.2009

Odsłon: 2564

fajne, inne danie, nowa alternatywa dla lubiących fasolkę...

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyć, osączyć, odciąć końcówki. Wrzucić do garnka i ugotować. Najlepiej nie solić wody do gotowania.

  2. Ugotowaną fasolkę odcedzić na durszlaku. Do tego samego garnka wlać oliwę, połączyć ją z sosem sojowym i wcisnąć czosnek. Doprowadzić do zawrzenia, po czym natychmiast zdjąć z ognia i wrzucić do garnka wcześniej ugotowaną fasolkę. Wymieszać dokładnie, by cała fasolka była nasiąknięta sosem

  3. Podawać jeszcze gorącą do obiadu lub jako oddzielne danie z ciemnym chlebkiem posmarowanym prawdziwym masłem....

  4. Hmmm, palce lizać...

  5. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 30 czerwca 2009 Uwielbiam fasolke szparagową.Miałam zamiar robic ja na obiad w tradycyjny sposób, ale muszę koniecznie spróbowac Twojego przepisu.Zapowiada się pysznie.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń