Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie idzie w bioderka :) Idealny posiłek żeby zrobić miejsce w brzyszku na świąteczne pyszności, albo zrzucić nieco po świętach :)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Suszone grzyby gotujemy w rondelku razem z bulionem warzywnym. Cebulę kroimy w cieniutkie paseczki, a pieczarki w plasterki. Część pieczarek i cebuli odkładamy do miseczki. Resztę "smażymy" na patelni teflonowej (nie nalewamy oleju tylko 3 łyżki wody) razem z niewielką ilością czosnku drobno posiekanego. Solimy i pieprzymy do smaku. "Podsmażone" pieczarki, cebulkę i czosnek wrzucamy do rondelka. Wszystko podgotowujemy. Dodajemy jogurt naturalny i odparowujemy trochę wody żeby sos zgęstniał. Przyprawiamy.
Piersi z kurczaka mocno rozbijamy, zwłaszcza na brzegach. Solimy, pieprzymy i przyprawiamy gałką muszkatołową. Nacieramy posiekanym czosnkiem od wewnątrz. Układamy piórka cebuli, pokrojone w paseczki korniczony i plasterki pieczarek. Zawijamy zraziki. Solimy i pieprzymy na wierzchu. Obsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy resztkę cebuli i korniszonów. Na to kładziemy zraziki i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni. Pieczemy aż wszystko zacznie bulgotać.
Możemy podawać z fasolką szparagową gotowaną na parze.