Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne zraziki na obiad.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Wykonanie: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, następnie dobrze odcisnąć i wyrobić z mielonym mięsem i żółtkiem. Przyprawić do smaku, jeszcze raz dobrze wyrobić i z masy uformować małe klopsiki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, wyjąć na talerz.
Na wywarze ugotować klopsiki, gotować około 10 minut. Następnie wyjąć klopsiki, a do wywaru dodać żelatynę i zagotować. Na ozdobnych półmiskach ułożyć ugotowane i pokrojone warzywa z pulpecikami, zalać wywarem z żelatyną, posypać natką pietruszki, po ostudzeniu ozdobić majonezem