Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy drobiowe

Przepis dnia 2009-03-19
Dania główne

Autor: maryna2012

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 137

Dodano: 10.03.2009

Odsłon: 43005

Tanie i pyszne miesko z niespodzianka...;)

Składniki

  • piersi z kurczaka, 4 sztuki
  • Papryka czerwona, 1 sztuka
  • papryka zolta, 1 sztuka
  • pieczarki-duze, 4 sztuki
  • cebula-srednia, 1 sztuka
  • czosnek, 2 zabki
  • Natka pietruszki, 2 lyzki
  • pieprz, do smaku
  • sol, do smaku
  • olej, 1/2 szklanki
  • maslo, 1/2 kostki
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozbic piersi z kurczaka na jednakowa grubosc-(okolo 0,5 cm).Lekko posolic i popieprzyc z obu stron.

  2. Obrac pieczarki ze skorki i wydrazyc nozki,obczyscic papryki z pestek i ze srodka oraz umyc,obrac cebyle i czosnek.

  3. Pokroic papryke w duze kostki i pokroic je w sredniej grubosci paseczki.Pokroic pieczarki w paski.Cebule przekroic na pol i pokroic w piorka.Czosnek pokroic w cienkie paseczki.

  4. Na rozbitych piersiach na ich srodku ukladamy paseczki papryki,paseczki pieczarek,paseczki cebyli i paseczki czosnku i dodac odrobine posiekanej natki pietruszki(ilosc wedlug uznania i to tez zalezy od wielkosci rozbitej piersi)na koniec warzywa posypac ziarenkami smaku.

  5. Nastepnie zwijamy piersi w rulonik i spinamy wykalaczkami,tak aby nic ze srodka nie wypadlo podczas smarzenia.Posypujemy odrobina ziarenek smaku i pieprzem.

  6. Na patelnie wlewamy 1/2 szklanki oleju i dodajemy 1/2 kostki masla i roztapiamy.Gdy tluszcz jest juz goracy kladziemy gotowe juz roladki koncem zwinietej strony po to aby podczas smarzenia nie rozpadly sie.Obsmarzamy je okolo 15 minut z obu stron na wolnym ogniu pod przykryciem.

  7. Gdy juz ladnie sie zarumienily przekladamy roladki do naczynia zaroodpornego i polewamy tluszczem z patelni i wkladamy je do piekarnika na okolo 20 minut o temp.180°

  8. Podajemy z pieczonymi ziemniakami lub z frytkami.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Katarinka 30 listopada 2009 Super wygladaja te zawijance! zrobie koniecznie :)) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ainam1 21 lipca 2009 ... ja dodałam jeszcze plasterek sera, mmmm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ainam1 21 lipca 2009 Mniam, mniam - idealne na kolację, mój facet był zachwycony, a ciężko go zaskoczyc smakowo jeśli chodzi o piersi kurczaka :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jarko133 09 maja 2009 Super wyśmienite. Lubię takie kombinacje
POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mtarna 23 marca 2009 Zrobiłam na niedzielny obiad, tylko nie dodałam papryki bo jestem uczulona na nią, zamiast niej dodałam szynke pokrojoną w paseczki. Było bardzo pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń