Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki,pyszny i prosty przepis na smaczny niedzielny obiad.Polecam
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Filety rozbijamy , nacieramy przyprawa do kurczaka i odstawiamy.
Pieczarki obieramy,5 kroimy w paski ,resztę w kostkę.Pieczarki pokrojone w kostke podsmażamy na maśle razem z cebulą- do miękkości i przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem według uznania. Następnie,osobno podsmażamy resztę pieczarek na maśle.Gdy pieczarki są miękkawe przekładamy je do garnka.
Na każdy filet nakładamy farsz z pieczarek i cebuli dodajemy trochę sera startego na tarce i zawijamy fileta formując zraza przy pomocy wykałaczek.Zrazy podsmażamy na oleju przekładamy do garnka z pieczarkami podlewamy wodą ,dodajemy pół kostki grzybowej lub mniej i dusimy ok. 35 min.aż zrazy będą miękkie.
Gdy zrazy są miękkie dodajemy 1łyżke śmietany,potem zagęszczamy mąką (nalezy jednak pamiętać że mąka ziem. lepiej zageszcza i nie należy jej zbyt dużo naraz dodać bo sos może byc za gęsty) Na końcu sprawdzamy smak i w razie potrzeby poprawiamy.Podajemy z ziemniakami i buraczkami albo z dowolną surówką.Smacznego