Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy po chłopsku

Dania główne

Autor: BOZENA14245

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 112

Dodano: 25.11.2009

Odsłon: 11328

Zrazy inaczej niż tradycyjnie..

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry .rozbić na cienkie zrazy. Posypać solą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z dwóch stron na smalcu.Warzywa kroimy w grubą kostkę i podsamżamy również. Obsmażone zrazy i warzywa , przekładamy do rondla, dodajemy trochę wody i przyprawy ,Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby dolewamy wodę. ..... Ilość warzyw można dodać według własnego uznania . smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 25 listopada 2009 Po takim mięsku siłę mam jak żubr tzn. jak chłop :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 25 listopada 2009 Prosty sposób na pyszne danie - dodaję do ulubionych. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń