Do góry

Przekąski Przepis na:

ZRAZY Z GRZYBAMI

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20681

Dodano: 31.03.2008

Odsłon: 4607

1 porcja: 610 kcal

Składniki

  • 1,10 kg wołowiny na zrazy
  • 3 dag mąki
  • 4-5 dag suzonych grzybów
  • 15 dag szynki wędzonej
  • 8 dag papryki konserwowej
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała puszeczka koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szklanki śmietany,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz,
  • vegeta
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, usunąć błonę, pokroić na porcje. Rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą na cieniutkie plastry Oprószyć przyprawami. 2. Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Wyjąć, pokroić w paseczki. Razem z szynką, papryką i cząstkami jajka ułożyć na przygotowanym mięsie. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia do zrazów dodać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Sos przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń