Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy z wołowiny

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5407

Dodano: 19.12.2009

Odsłon: 17304

Smaczne

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso rozbic tłuczkiem na cienkie plastry,posypac solą,pieprzem i majerankiem,odstawic na 20 minut

  2. cebule ,chleb i ogórki pokroic na 8 kawałków

  3. każdy plaster mięsa posmarowac musztardą,położyc po plasterku boczku,po kawałku chleba,ogórka i cebuli

  4. tak przygotowane mięso zzwijac w rulony,spiąc wykałaczką

  5. mięso otoczyc w mące i zrumienic na gorącym oleju

  6. zrazy włozyć do garnka ,podlac wodą,dodać kostki i przyprawy

  7. na pozostałym na patelni tłuszczu podsmazyć cebulę i pokrojone pieczarki

  8. marchew pokroić w plasterki i dodac do garnka,dusic do miekkości,do miesa dodac smietanę i odrobinę maggi na koniec dodać natkę

  9. podawac z ziemniakami i zasmazanymi buraczkami lub z surówką z czerwonej kapusty

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

viktoria 21 stycznia 2012 Wypróbowałam i muszę przyznać ze zrazy są PYSZNE! polecam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 20 grudnia 2009 Jak zwykle na sam widok aż ślinka cieknie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

apple 20 grudnia 2009 Mmm... Przepysznie wygląda:) I jak zwykle pięknie podane. Pozdrawiam i wesołych Świąt!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evajuchniewicz 20 grudnia 2009 Danie wyglada bardzo smakowicie. Wiele pani przepisow dodalam do ulubionych. Gratuluje pomyslow. Zycze zdrowych i pogodnych swiat.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 20 grudnia 2009 Irma dziękuje za życzeenia i pozdrowienia.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 19 grudnia 2009 Jagoda narobiłaś mi niesamowitego smaka! Uwielbiam zrazy wołowe razem z buraczkami, na które polewam sos ze zrazów - to jest poprostu pyszne. Często do zrazów robie kluski śląskie lub kopytka. Pozdrawiam i życzę spokojnych i smacznych świąt!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń