Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa - aksamitny krem ze szparagów :)

Przekąski

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1326

Dodano: 08.08.2008

Odsłon: 4489

Bardzo delikatna zupa. Smak szparagów nie zmącony zbędnymi dodatkami. Dosyć pracochłonne danie, ale warto!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szparagi ugotować w bulionie, odciąć główki szparagów, a resztę przetrzeć przez sito. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami śmietany, wlać do garnka, mieszając i nie dopuszczając do wrzenia przez 1 minutę. Garnek zdjąć z ognia, dodać masło, zamieszać. Do 2 łyżek śmietany dodać żółtko, zamieszać, dodać do zupy, zamieszać. Tuż przed podaniem wrzucić do zupy odłożone kwiaty szparagów, parmezan. Posypać natką. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

conles 29 stycznia 2010 pychota ! W koncu cos czym mozna sie pochwalic .Gratulacje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń