Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa ala Meksykana

Zupy

Autor: slonecznik2008

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 08.09.2008

Odsłon: 1769

Pożywna,syta,danie jednogarnkowe,polecam.

Składniki

  • Mięso mielone,cebula,czosnek,papryka,pomidor świeży lub puszka,marchew,seler,pora,pietruszka,koncentrat pomidorowy,przyprawa do,
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mielone usmaż na niewielkiej ilości oleju,tak aby powstały kuleczki,przełuż do garnka,następnie podsmaż cebulę i resztę warzyw bez papryki i pomidorów i bez czosnku.Warzywa pokrój w paski.Następnie warzywa dodaj do mięsa,zalej to bulionem lub wodą,dodaj liść,ziele,pokrojoną paprykę,gdy warzywa zaczną mięknąć dodaj pomidory,koncentrat,przyprawy do smaku i czosnek.Można dodać również pokrojone ziemniaki jeżeli Ktoś nie może się bez nich obyć lub wrzucić do zupy na talerzu gotowe frytki.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń