Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa smaczna i łatwa do przygotowania .
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Oczyszczone i umyte udko ugotować w 3 litrach wody . Dodać do wywaru liść laurowy i ziele angielskie .Udko gotujemy do miękkości .
Marchewkę ,pietruszkę , seler i buraki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Liście botwiny ,por , koper , natkę pietruszki kroimy w drobne kawałeczki.
Wszystkie pokrojone warzywa wkładamy do wywaru . Dodajemy przeciśnięty czosnek przez praskę i cukier . Przyprawiamy zupę przyprawami według własnego uznania . Zupę gotujemy do miękkości warzyw. .
Śmietanę przelać do szklanki dodać 1 łyżeczkę mąki ,dobrze rozetrzeć , dolać 2 duże łyżki gorącej zupy .Zahartowaną śmietanę wlać do zupy . Gotować zupę jeszcze przez 2 minuty .Zupę zakwaszamy z sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym . Przygotowaną zupę podajemy ugotowanym jajkiem na twardo lub ziemniakami . Smacznego :)