Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa brokułowa

Przepis dnia 2010-02-08
Zupy

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 17.02.2009

Odsłon: 12600

zielono mi

Składniki

  • 5 skrzydełek kurczaka
  • sól,pieprz,liść laurowy,ziele ang.
  • 1 marchew,1 pietruszka, mały seler,cebula średnia
  • 1/2 kg brokułów
  • mąka- ewentualnie
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka , 2 litry wody i przyprawy gotować 20 min, potem dodać jarzyny i gotować kolejne 20 min. Usunąć z zupy skrzydła i jarzyny z wyjątkiem brokułów, zmiksować całość pozostałą w garze, ewentualnie doprawić i zagęścić mąką. Zupę podawać z grzankami i śmietaną kwaśną. Pozostałe z zupy jarzyny proponuję użyć do sałatki , a skrzydełka zapanierowć i usmażyć - i drugie danie gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 08 lutego 2010 Smakowicie wygląda. I bardzo ładnie podana.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń