Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa brokułowa z grzybami

Przepis dnia 2008-03-20
Przekąski

Autor: maja30

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4485

Dodano: 05.02.2008

Odsłon: 6054

Pyszna zupka o fantastycznym kolorze

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do gotującej, lekko osolonej wody wrzucić brokuła i przykryć. Na patelni podgrzać masełko i podsmażyć w nim grzyby pokrojone na małe kawałki razem z całym czosnkiem. Dodać sól i pieprz do smaku, łyżeczkę soku z cytryny, oraz posiekaną natkę pietruszki. Chwilkę podsmażać i wyjąć ząbek czosnku. Zdjąć gotującego się brokuła z ognia. Następnie dodać warzywa z patelni i wszystko zmiksować na gęstą zupę. Dobrze jest gotować brokuła w małej ilości wody.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz204 13 listopada 2009 jak zaba na wodzie;( fuj fuj fuj..........

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justyna22 13 sierpnia 2008 wygląda dobrze a smakuje jeszcze lepiej,już gotowałam tą zupkę i jest wyśmienita,pozdrawiam pomysłodawczyni tego przepisu :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mandragora 01 sierpnia 2008 Lubię zarówno brokuły, jak i grzyby, natomiast ich połączenie wydaje mi się dość ryzykowne- mdłe i nieostre, ale od czego sa dodatki typu ser, czy wszelkiegj maści (w tym zielonej ;) ) pasty i sosy chili

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 18 czerwca 2008 gościu z 20.03.2008
spadaj do jakieś szkoły gotowania , ale jesteś nieuk, zupa jest pyszna - wiem bo robiłam , a szkodliwa jest tylko twoja głupota

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

meggi 22 lutego 2008 A jakie grzybki mogłabyś zasugerować??Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń