Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do zrobienia zupa, ciekawy smak.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 82
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
W garnku roztopić masło, wrzucić cebulę i dusić ją na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. Cebulę należy co jakiś czas mieszać, aby się nie przypalała. Dodać cukier, wymieszać i dusić bez przykrycia 10-15 minut.
Dodać brukselkę, wywar, oregano, tymianek. Gotować jeszcze ok. 15 minut - brukselka powinna być miękka, ale nie rozgotowana.Doprawić solą, pieprzem. Podawać z jogurtem.