Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA CEBULOWA

Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15450

Dodano: 18.09.2009

Odsłon: 18047

Tania pychotka.

Składniki

  • porcja rosołowa (lub kostki rosołowe) na ok. 2 l wody, 1
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liśc laurowy
  • włoszczyzna bez kapusty
  • masło, mąka
  • cebula, 4
  • bułka czerstwa lub chleb
  • starty żółty ser
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z porcji rosołowej, włoszyzny i przypraw lub kostek rosołowych ugotowac wywar.

  2. Cebulę pokroic w kostkę, zeszklic na maśle..

  3. Do cebuli dodac 3 łyżki mąki, zrumienic, dodac do wywaru. Gotowac.

  4. Czerstwą bułkę lub chleb bez skórki, pokroic w kostkę. Zezłocic na maśle.

  5. Grzanki zalac zupą, posypac startym serem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beaderbuk 07 października 2009 Bardzo dobra! Jednak troche zmienilam: cebulke po podsmazeniu zmielilam blenderem aby miala gladsza konsystencje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń