Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Cebulę pokrój na talarki, czosnek posiekaj. Rozpuść masło, dodaj oliwę i cebulę. Przyrumienione posyp mąką i mieszając, smaż dalej, aż mąka nabierze złotego koloru. Dodaj czosnek i wino. Gotuj 5 minut. Wlej bulion, dodaj listki laurowe, ziele angielskie, tymianek, majeranek, pietruszkę i sól. Gotuj 40 min. Kromki bagietki obsmaż na patelni bez tłuszczu. Przelej zupę do naczyń żaroodpornych, ułuż grzanki i ser. Wstaw do piekarnika (180 - 200 C). Wyjmij gdy ser się stopi