Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa

Zupy

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5816

Dodano: 05.04.2008

Odsłon: 7807

Zupka dla miłośników cebuli, dobrze smakuje i jest sycąca.

Składniki

  • cebule, 1 kg
  • czosnek, 6 ząbkow
  • cienka kielbasa, 150g
  • margaryna, 50g
  • mąka, 25g
  • sól i pieprz, do smaku
  • kostki rosolowe drobiowe, 2 szt
  • kucharek, 1 łyżeczka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -cebule obieramy i kroimy w piórka -czosnek kroimy w kosteczkę -kiełbasę kroimy w kostkę -kostki rosołowe gotujemy w 5 litra wody razem z cebula i kiełbasa ok 30 min -następnie sporządzamy zasmażkę z margaryny i maki(margarynę topimy na malej patelni i dodajemy mąkę) -wlewamy zasmażkę do zupy i mieszamy na końcu dodajemy czosnek i doprawiamy do smaku sola,kucharkiem i pieprzem i gotujemy ok 5 min Podajemy z grzankami z chleba.Smacznego!!!!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamyku7 09 stycznia 2010 bardzo dobra, latwa w przygotowaniu i tania:)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń