Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa cebulowa zagęszczana chlebem

Zupy

Autor: Cino

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 729

Dodano: 02.06.2008

Odsłon: 2956

Szybka smaczna i ciekawa zupa.

Składniki

  • bulion drobiowy, 1,2 l
  • Cebula sredniej wielkosci, 6 szt.
  • czosnek, 2 ząbki
  • boczek, 250 g
  • Chleb jasny czerstwy, 2 kromki
  • smietana, 100 ml
  • przyprawy, do smaku
  • tłuszcz do samrzenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do gotującego sie bulionu dodaj 1 posiekaną drobno cebule i pokrojony drobno czosnek. Gdy wszystko bedzie sie gotowac reszte cebuli pokroic w cienkie półplastry i podsmarzyc razem pokroionym w kostke boczkiem na złoty kolor. Dodać do bulionu. Pokruszone kromki chleba bez skury dosypac do zupy gotowac na wolnym ogniu 2-5 minut. Zagęścic smietaną doprawic do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Cino 05 czerwca 2008 chleb jest niezbędny gdy zupa bedzie zbyt lekka i uboga oraz malo sycąca ponieważ nie ma w niej ziemniaków ani makaronu. a a ilosc pieczywa nie jest zbyt duza wiec konsystencja bedzie odpowiednia. w kuchni wazna jest rozwaga i każdy choc trochę doswiatczony kucharz będzie wiedział ile dac chleba aby nie wyszła "nieapetyczna breja "

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Cino 05 czerwca 2008 Do gościa bardziej sceptycznego ---> jak wiadomo umiar i rozwaga sa bardzo ważne w pracy w kuchni i to zalecam przy tym przepisie. ilość chleba nie jest doża i na pewno nie bedzie zbyt geste a mimo to wystarczająco sycące. należy dodać chleb gdyż nie dodaje sie ani ziemniaków ani makaronu. pozdrawiam i zachęcam do dalszej dyskusji

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń