Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Kiełbasę podsmażamy na patelni na odrobinie tłuszcza - ja podpiekam do momentu, aż będzie rumiana. Wtedy dodaje cebulkę i nadal podsmażam na małym ogniu, mieszając żeby się nie przypaliła ewentualnie podlewam odrobiną wody i duszę pod przykryciem. Obieram ziemniaki, płucze, kroję w kostkę i wrzucam do garnka. Następnie odcedzam grzyby nie wylewając tej wody w której się moczyły i kroję je jak są za duże w mniejsze kawałki. Grzyby i włoszczyznę dodaje do ziemniaków i zaczynam gotować. Jak ziemniaki są już prawie gotowe wrzucam zawartość patelni (kiełbaskę i cebulkę podsmażone - nie muszą się smażyć dopóki ziemniaki nie będą gotowe - wystawiamy wcześniej i zostawiamy pod przykryciem) Gdy wszystkie składniki są już miękkie wlewamy całą butelkę żurku, śmietanę i majeranek. Gdy wszystko znowu zacznie się gotować przyprawiamy sola i pieprzem jeśli jest taka potrzeba i wciskamy 2 ząbki czosnku. Mieszamy wszystko po raz ostatni i zestawiamy z ognia na ok 1 - 2 godz. wtedy cała zupa przejdzie naciągnie wszystkimi składnikami.
Smacznego