Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa chińska

Zupy

Autor: dzemoslaw

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 51

Dodano: 03.03.2009

Odsłon: 1693

Szybkie, pożywne, łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • mieszanka chińska- mrożona, 1 opakowanie
  • mięso mielone, 25 dkg
  • zioła prawansalskie, 3 łyżki
  • SEREK TOPIONY, 2 op.
  • woda, 2 litry
  • olej do smarzenia, 3 łyżka
  • wegeta, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone usmażyć na tłuszczu, następnie włożyć do garnka z wodą

  2. Mieszankę usmażyć i również włożyć do garnka z wodą i zagotować

  3. Dodać zioła prowansalskie, wegete. Serki topione rozpuścić w szklance gorącej zupy i wlać do pozostałej części.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 10 czerwca 2009 Robię podobną zupę, ale mięso mielone wkładam bez smażenia - prosto do gotującej się zupy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń