Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna zupa-krem na jesienne chłody.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Składniki
Dynię obrać ze skórki i usunąć część nasienną. Pokroić w grubą, dużą kostkę. Marchew obrać i pokroić na kostkę. Jarzyny układam w wysmarowanym masłem lub olejem naczyniu żaroodpornym i wstawiam do nagrzanego do 180''C piekarnika na 25 min, aby zmiękły.
Wyjęte z piekarnika warzywa miksujemy, zalewamy wrzącą wodą (ilość zależy od konsystencji jaką chcemy uzyskać, im mniej wody tym zupa będzie bardziej gęsta) do przykrycia, dodajemy łyżeczkę imbiru, szczyptę gałki muszkatołowej, sól, pieprz, szczyptę cukru, ew.Vegetę Zagotować i na wierzch przy podaniu dodać śmietany i pietruszki.