Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupkę fasolową. Na chłodniejsze dni będzie idealna.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1315
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1315
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Fasolę Jaś moczymy w wodzie całą noc. Na drugi dzień gotujemy w bulionie. Następnie obieramy marchewkę, pietruszkę korzeń i kroimy w plasterki. Ziemniaki również obieramy i kroimy w kostkę. Gdy fasola będzie na wpół miękka dodajemy warzywa do garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę i również dodajemy do garnka. Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju aby się przyrumienił. Dodajemy do zupy. Jak warzywa i fasola będą miękkie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem