Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa fasolowa

Zupy

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5818

Dodano: 18.08.2009

Odsłon: 5643

Pyszna zupa,nie jest pracochłonna,ale dość kaloryczna.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolę oczyszczamy z grubych włókien,myjemy,kroimy na paseczki,marchewkę obieramy i kroimy w kostkę.Wkładamy do garnka i zalewamy ok 2 litrami wody,solimy,pieprzymy i doprowadzamy do gotowania i później gotujemy ok 15 minut.

  2. Jajko mieszamy z 3 łyżkami mąki,(jak zbyt gęste dodać trochę wody).Z ciasta robimy kluseczki do zupy.

  3. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę,podsmażamy na maśle kilka minut ,następnie wsypujemy łyżkę mąki,mieszamy i wlewamy do zupy.Mieszamy dokładnie zupę.Gotujemy ok 5 minut.

  4. Doprawiamy do smaku kucharkiem lub kostką rosołową.Jeżeli ktoś lubi zieloną pietruszkę może ją także dodać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

etui 09 maja 2010 Co to sa "stronka" fasoli???Straczki chyba...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 25 października 2009 Cóż poradzisz onekon 1 ,takie teraz są fasolówki...rzeczywiście okropne...!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 18 sierpnia 2009 Wiesz nie wiem jak z fasolą szparagową.Ja nie próbowałam z taką.A tą zieloną długą kupiłam w sklepie z warzywami na takim jak by jarmarku.Nie wiem czy można ją kupić w Polsce.Moi rodzice zawsze sadzili fasolę w naszym ogródku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 18 sierpnia 2009 Hmm... Trzeba by mieć swoją fasolę z ogródka. W sklepach chyba tylko szparagową mozna dostać, albo w ziarnach... A myślisz, że ze szparagową nie byłoby dobre?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń