Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa grochowa z boczkiem

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 14.04.2008

Odsłon: 15593

Pomysł na zupę.

Składniki

  • 20 dag. wędzonego boczku
  • 1 lt. wywaru warzywnego
  • 20 dag. grochu łuskanego
  • 3 łyżki majeranku
  • 1 duża cebula
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • pieprz
  • sól-pamiętając, że potrawa morze być słona od boczku ewentualnie dodajemy na końcu.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do gotującego się wywaru dodać opłukany i namoczony groch. Gotować go na małym ogniu ok. godziny. W tym samym czasie przesmażamy na maśle cebulę, zgnieciony czosnek, pokrojony w kostkę boczek i pokrojone boczniaki. Wszystkie te składniki oraz pieprz i majeranek dodajemy do zmiksowanego lub przetartego grochu i gotujemy jeszcze ok. 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ilia 19 stycznia 2010 te boczniaki mi tu jednak nie pasują...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń