Do góry

Przekąski Przepis na:

Zupa grzybiarza

Przepis dnia 2009-08-25
Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 23.08.2009

Odsłon: 17893

jak już grzybiarz się nachodzi po lesie, czeka go nagroda

Składniki

  • 2 litry wody
  • kostki rosołowe (wdg objętości wody)
  • pieprz czarny, majeranek, sól
  • 2 szkl.suszonych grzybó leśnych
  • 2 łyżki masła
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 łyzka kopiata mąki białej
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby moczyć kilka godzin, potem gotować około 1 godz. w bulionie z kostek rosołowych, zmiksować, doprawić i zagęścić mąką rozrobioną w odrobinie zimniej wody, całość zagotować.

  2. Kurczaka pokroić w kostkę usmażyć na maśle - wcześnie opruszyć solą.

  3. Podawac zupę z kurczakiem oraz z grzankami , smacznego.

  4. Grzybiarzom życzę udanych "Żniw" i smacznej zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

qrdej 02 października 2009 Sssuper taka grzybowa; ja też nieraz robię na kostkach, wychodzi pycha!!! a do tego jeszcze kleks ze śmietany,poezja....no to lecę do lasu!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 24 sierpnia 2009 wiem doprawdy jak robi się rosół, tudzież inne zupy na jego bazie, jednakże tę zupę zrobiłam na kostkach, których często używam , gdy nie mam czasu na gotowanie rosołu, dzięki więc za radę

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hurragan76 24 sierpnia 2009 Wszystko SUPER, ale nie polecam ŻADNYCH KOSTEK, wystarczy kupić (za grosze) kość, troszkę ją podgotować, zebrać szum i wrzucić włoszczyznę I znów gotować. na koniec wszystko odcedzić. Rosół który zostanie można zamrozić lub zawekować a smak zup jest O NIEBO LEPSZY. Spróbuj, nie pożałujesz.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 23 sierpnia 2009 Robię podobną zupkę tylko ze świeżych grzybków. Do tego mnóstwo zielonej pietruszki. Pysznosci ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń