Do góry

Zupy Przepis na:

zupa grzybowa

Zupy

Autor: mysz204

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 559

Dodano: 08.01.2010

Odsłon: 45406

bardzo aromatyczna i rozgrzewajaca na zimowe dni;)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. skrzydelka myjemy wkladamy do zimnej wody i czekamy az woda zacznie wrzec. wtedy zbieramy szum i wrzucamy starte na grubych oczkach warzywa(oprocz cebuli ktora smazymy na czarno na palniku od gazu) ,obrane ziemniaki kroimy w kostke i wrzucamy do zupy.

  2. grzyby moczymy w wodzie jakis czas nastepnie odsaczamy i wrzucamy do zupy,wlewamy rowniez wywar uzyskany z moczenia grzybow. dodajemu listek,ziele i kostke rosolowa. Nastepnie gotujemy jeszce chwile az warzywa beda miekkie i zaprawiamy smietana z maka( aby sie nie zwazyla smietane nalezy odrobinke posolic). dodajemy do smaku kucharek,sol i pieprz dodajemy suszony koperek. zagotowac i smaczego;)

  3. zupa jest rownie dobra gdy ugoyujemy ja na kostce wieprzowej;) mozna dodac suszona natke pietruszki;) zycze smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Octavia24 01 marca 2012 Zupka baaardzo pyszna. Pierwszy raz wypróbowałam ją na Wigilię i wszystkim bardzo smakowała :)) Polecam jak najbardziej :))) jest rewelacyjna!!!!!!!!!!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

zibon 23 października 2011 To strasznie dziwna wersja zupy grzybowej, nigdy bym się nie skusił aby wypróbować ten przepis, wydaje się okropny.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń