Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat leśnych grzybów... bezcenny.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 74
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 74
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 153
Składniki
Grzyby ugotować w 1.5 l nieosolonej wody. Czas gotowania 2 godziny. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimna wodą. W oddzielnym garnku, podanych składników, ugotować wywar warzywny. Zieleninę do gotowania związać nitką w jeden pęczek. Całość gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć zieleninę, wywar połączyć z grzybami i wywarem grzybowym. Zupę zagotować, zabielić zawiesiną z mąki i śmietany, ponownie doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać z makaronem.
Smacznego.