Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z ulubionych ,nieco pikantna i bardzo intensywna w smaku.
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 138
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7434
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 138
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7434
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Składniki
Do garnka wlałem łyżkę oliwy i smażyłem rozdrabniając grudki mięsa, stopniowo dodawałem warzywa: pokrojoną w kostkę cebulę, paski surowej papryki, marchewki oraz przekrojone na ćwiartki małe pieczarki. Duże ziemniaki pokroiłem w pocięte w półksiężyce. Wycisnąłem czosnek. Wszystkie warzywa podsmażyłem przez 5 minut mieszając. Dodałem krojone pomidory bez skórki i gniazd nasiennych. Przyprawiłem wszystko majerankiem ,słodką papryką ,szczyptą kminku, listkami laurowymi ,czarnym pieprzem ,ostrą papryką ,solą i pieprzem do smaku. Garnek uzupełniłem wodą do poziomu warzyw. Gotowałem ok 40 minut. Następnie dodałem cały przecier oraz odcedzone i przepłukane wodą fasolki. Gotowałem jeszcze 20 minut.