Do góry

Zupy Przepis na:

zupa gulaszowa

Zupy

Autor: marzkan33

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 06.08.2008

Odsłon: 3272

Zupka gulaszowa z czerwoną fasolą.Na obiad lub kolację.

Składniki

  • mięso wp.lub drobiowe, 1/2kg
  • cebula, 2szt
  • Papryka czerwona, 1szt
  • puszka czerwonej fasolki, 1szt
  • mogą być ziemniaki ale nie muszą, 3 szt
  • puszka pomidorów, 1 szt
  • mąka, ok 3 łyżki
  • przecier pomidorowy, 1-2 łyzki
  • suszona papryczka chili, 1 szt
  • tymianek.oregano,bazylia.sól,pieprz.papryka ostra i slodka, do smaku
  • oliwa, 4-5 łyżek
  • liść laurowy, 1-2
  • ziele ang., 4 kulki
  • bulion z kostki rosołowej, 1/2 litra
  • ząbki czosnku, 2
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w kostkę,przyprawione solą,pieprzem i papryką,oprószone mąką mięso.Podsmażamy.Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.Zasmażamy,podlewamy bulionem,dodajemy liść laurowy,ziele ang.,i papryczkę chili,dusimy do czasu kiedy mięso będzie miękkie.Jeżeli chcemy mieć zupkę z ziemniakami to wrzucamy je teraz, pokrojone w kostkę.Gotujemy ok.10 min,dodajemy puszkę pokrojonych pomidorów+przecier pomidorowy,wrzucamy pokrojoną czerwoną paprykę,jeżeli jest mało płynu możemy dodać fasolę wraz z zalewą,lub część zalewy odlać i dodać fasolkę.Dodajemy zioła,gotujemy wszystko ok.10 min.Na koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.Możemy zupkę zagęścić mąką wymieszaną z wodą i posypać pokrojoną pietruszką.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń