Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupy

Autor: matri13

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano: 17.08.2008

Odsłon: 7958

Nie da się opisać:)

Składniki

  • wołowina, 20-30 dag
  • cebula, 1szt
  • Papryka czerwona, 1 szt
  • papryka zielona, 1szt
  • marchewka, 1szt
  • pietruszka, 1szt
  • mały seler, 1szt
  • kukurydza, puszka
  • zupa gulaszowa KNORR lub ogonowa WINIARY, 1op
  • tłuszcz, niewiele
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę kroimy w kostkę,smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu..cebulę pokrojoną w piórka wrzucamy do podsmażonej wołowiny i dalej smażymy,do tego dodajemy starte na tarce jarzyny i pokrojoną w kostkę paprykę..dusimy jeszcze chwilę,aż papryka puści sok..warzywa i mięso przekładamy do garnka z gotującą,lekko osoloną wodą..kiedy wołowina będzie miękka wrzucamy do garnka puszkę kukurydzy..proszek z torebki rozprowadzamy wodą i wlewamy do zupy..gotujemy jeszcze chwilę,doprawiamy wedle gustu i uznania i..co tu dużo mówić?spróbujcie sami:)smacznego,

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jotka 24 listopada 2009 pychotka :)
ja dodałam jeszcze pokrojone grubo dwa ziemniaki a na koniec pokrojoną grubo zieloną pietruszkę.
wyszła naprawdę gęsta zupa, a jaka pyyyyyyszna...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń