Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupy

Autor: Pina86

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 47

Dodano: 31.10.2008

Odsłon: 3336

Pyszna zupka na jesienne wieczory.

Składniki

  • mieso wolowe bez kosci, 1 kg.
  • marchewki i pietruszki, 2
  • maly seler
  • duze cebule, 2
  • ziemniaki(srednie), 4
  • papryka, 1
  • pieczarki, 10
  • lyzki koncentratu pomidorowego, 2
  • lyzki smalcu, 2
  • sol,pieprz
  • papryka slodka i ostra
  • cukier
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso kroimy w drobna kostke,lekko solimy i rumienimy na rozgrzanym smalcu.Zrumienione mieso przekladamy do garnka ,a na pozostalym ze smazenia tluszczu podsmazamy rozdrobnione jarzyny,czesto mieszajac.Podsmazamy cebule i por gdy sie zeszkla przekladamy do garnka wraz z pozostalym tluszczem.Zalewamy skladniki woda i gotujemy na malym ogniu od czasu do czasu mieszajac, az wszystko bedzie miekkie.Pod koniec gotowania dodajemy ziemniaki i papryke i dalej gotujemy.Dodajemy koncentrat pomidorowy,przyprawiamy papryka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń