Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA GULASZOWA

Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 20.07.2009

Odsłon: 13651

Bardzo smaczna, inna niż wszystkie, ale dla dzieci nie polecam.

Składniki

  • wołowina bez kości (zrazówka) pokrojona w słupki, ok. 0,3 kg
  • wieprzowina chuda (łopatka) pokrojona w słupki, ok. 0,3 kg
  • cebula pokrojona w piórka, 2
  • papryka różnokolorowa pokrojona w słupki, 2-3 (zależy od wielkości)
  • ziemniaki pokrojone w kostkę, 0,5 kg
  • makaron zacierki
  • słodka papryka, ok. 2 łyżek
  • pomidory bez skórki pokrojone w grubą kostkę, 3-4
  • czosnek, majeranek, sól, ostra papryka
  • wywar mięsny, ok. 2 litrów
  • olej
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę zezlocic na oleju, przełożyc do garnka z wywarem. Zagotowac.

  2. Wieprzopwinę podsmażyc, dodac cebulę, paprykę, paprykę w proszku, pomidory, poddusic. Połaczyc ze sobą dwa rodzaje mięs, przyprawic. Dodac ziemniaki, zagotowac, na koniec dodac zacierki. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 27 lipca 2009 Ale sobie smaka narobiłam na tą zupkę ;) Chyba mam pomysł na jutrzejszy obiadek.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 25 lipca 2009 Mimo wszystko - taka zupka, zrobiona na naturalnych składnikach jest duuuużo zdrowsza niż chipsy czy cola. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Panek 23 lipca 2009 Lideczce chodzi chyba o to że nie jest to zbyt zdrowa zupa, i raczej tłusta, a co za tym idzie ciężkostrawna... jeśli ktoś lubi z zasmażką to już w ogóle ,,miodzio", często robię podobną, wykorzystuje jednak okrawki wędlin ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 20 lipca 2009 Mój syn uwielbia gulasz na sposób węgierski: dużo papryki, cebula, pomidory itd. Ma siedem lat!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 20 lipca 2009 Dlaczego dla dzieci nie? Może nie dla maluchów, ale założę się, że starszaki, przynajmniej niektóre, chętnie by taką zupkę wszamały...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń