Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa gulaszowa

Zupy

Autor: Eleta

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 4

Dodano: 02.11.2009

Odsłon: 2836

bardzo syta i pożywna, zastępuje dwa dania

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso kroimy w kosteczke i podsmazamy na patelni razem ze startym zabkiem czosnku i pokrojona w kostkę cebulką. Wstawiamy na gaz garnek z wodą, wrzucamy kostki rosołowe i warzywa - poza paryką (pokrojone w kostkę). Gotujemy, aż warzywa zmiekną. Dodajemy przyprawy do smaku. Dorzucamy do garnka wcześniej usmażone mięso razem ze wszystkim co z niego wyciekło (ten "sos" doda smaku całej zupie). Wrzucamy z puszki kukruydzę i fasolkę i znowu gotujemy jakies 15 minut. Dorzucamy też pokroją w kostke lub cienkie paski paprykę, gotujemy jeszcze z 10-15 minu, tak aby papryka troszkę nam zmiekła. Teraz koncentrat pomidorowy i ewentualnie jeszczei przyprawy do smaku. Gotujemy wszystko razem 5 minut i zupa gotowa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gopelardo 07 lipca 2014 Jedną z potraw którą bardzo lubią moje dzieci jest własnie zupa gulaszowa, zresztą przygotowna własnie dzisiaj. Zawsze dodaję przecier Pomidori, uszlachetniając w ten sposób jej smak (cóż znaczy zupa bez niego ;). Pożywna i smakowita. Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń