Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wyrazisty smak, wyjątkowo pożywna, pyszna
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11231
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 274
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 35
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 674
Szybka i smaczna
Odsłon: 11231
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 274
Składniki
Mięso pokroić drobno, jak na gulasz, dobrze obsmażyć na patelni, doprawić przyprawami. Gdy już będzie dobrze przysmażone, podlać je wodą, tak by powstał ciemnej barwy sos.
Całość wrzucamy do garnka z gorącą wodą. Dodajemy jarzyny starte na jarzynówce, tj. marchew, pietruszka, seler, pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Przyprawiamy. Gotujemy.
Gdy mięso i jarzyny będą miękkie, wrzucamy, fasolkę, paprykę pokrojoną drobno i obraną ze skóry, kukurydzę i groszek.
W osobnym garnku dusimy pokrojone pieczarki z cebulą. Dodajemy do gotującej się zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
Dodajemy pomidory i wyciśnięty ząbek czosnku. Zabielamy mąką z wodą. Podajemy z tartym serem żółtym i natką pietruszki, smacznego.