Do góry

Przekąski Przepis na:

zupa gyros

Przekąski

Autor: ewa131

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 02.04.2009

Odsłon: 5420

oryginalna,dobra.Polecam osobom lubiącym pikantne potrawy

Składniki

  • mięso wieprzowe-np.Karkówka lub szynka, 1 kg
  • cebula, 1 szt.
  • przyprawa do gyrosa, 1 op.
  • papryka czerwona,żółta i zielona, po 1 szt.
  • sos chili, pół butelki 0,33
  • sos cygański, pół butelki 0,33
  • Śmietana 30%, pół litra
  • zupa cebulowa w torebce, 1 op.
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę , cebulę również i razem smażymy na rozgrzanej oliwie aż mięso będzie miękkie.Wsypujemy przyprawę gyros, mieszamy i odstawiamy na 30 min.

  2. Papryki kroimy w kostkę.Podsmażamy na oliwie.Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka.Dodajemy sos chili , cygański i śmietanę.Mieszamy i gotujemy 5 min.Zupę cebulowa gotujemy wg.przepisu na opakowaniu.Wlewamy do garnka z zupą mięsną , mieszamy i gotujemy 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kobra6 18 listopada 2009 Zupa jest bardzo dobra,tylko ja gotuję ją trochę inaczej.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń