Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka owocowa na letnie upały, którą można jeść na ciepło i na zimno.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Owoce zmiażdżyć widelcem, tak aby trochę pozostało całych. Zalać 1,5l wody i zagotować. Dodać cukier, cukier waniliowy, cynamon, sól, wymieszać i jeszcze krótko pogotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do zupy. Z mąką trzeba uważać, bo za duża jej ilość może spowodować, że zamiast zupy zrobimy kisiel owocowy. Zupę można zaprawić śmietaną, jeśli ktoś lubi.Ilość dodatków do zupy można zmienić wg. własnego smaku. Podajemy z ugotowanym makaronem. Polecam i życzę SMACZNEGO!