Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaloryczna zupa na obiad.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 63
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Wykonanie pulpecików: Mięso opłukać, bułkę namoczyć i odcisnąć, cebulę drobno posiekać i usmażyć na tłuszczu. Wszystkie składniki zmielić, wbić żółtka, dodać bułkę tartą, natkę pietruszki oraz sól i pieprz do smaku. Z białek ubić pianę i połączyć z masą. Robić okrągłe kulki, obtaczać w mące, wrzucić na wrzącą osoloną wodę i ugotować. Jeżeli nie potrzebujemy wszystkich naraz , to warto podzielić i zamrozić do innych zup. Wykonanie zupy: Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić wcześniej przygotowane pulpeciki, posypać natką pietruszki, wlać śmietanę i zestawić z ognia.