Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowo-serowa z klopsikami

Zupy

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15453

Dodano: 17.07.2009

Odsłon: 4880

Delikatna i bardzo smaczna.

Składniki

  • wołowina mielona (lub inne chude mięso), 0,5 kg
  • jajo, 1
  • sól, pieprz, olej
  • marchew duża, 1
  • seler mały, 1
  • korzeń pietruszki, 1
  • cebula, 1
  • ziemniaki średniej wielkości, 3-4
  • Kostki rosołowe, 4
  • ziele angielskie, liśc laurowy, pieprz ziarnisty
  • koperek lub natka pietruszki
  • serek topiony śmietankowy, 4
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mięsa, jaja, soli i pieprzu dokładnie wyrobic jednolitą masę. Formowac klopsiki o średnicy do 2 cm. Usmażyc na głębokim oleju.

  2. Z 2 litrów wody i kostek rosołowych ugotowac wywar.

  3. Obrane i umyte warzywa zetrzec na grubej tarce, dodac do wywaru wraz z przyprawami. Zagotowac.

  4. Serki topione rozprowadzic w wywarze, zabielic, zagotowac. Do miseczek wlac zupę, włożyc po kilka klopsików, posypac zieleniną. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń