Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kalafiorowa

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 07.05.2009

Odsłon: 11163

Delikatna w smaku i prosta w przygotowaniu. Idealne danie na letnie wiosenne dni :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafiora podzielić na różyczki.

  2. W garnku na maśle lekko przesmażyć cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, przełożyć marchew i kalafiora, gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.

  3. Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Zupę zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Cezar 11 października Trochę mi się tutaj nie zgadza przepis. A więc, jeśli mam wlać (pkt 2 w przygotowaniu) 1 łyżkę bulionu, to jak mam w tej łyżce gotować warzywa, aż zmiękną. Tu jest jakiś błąd. Pewnie chodzi o 1 litr bulionu (?)...
Cezar

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maxymil 22 lipca 2013 bardzo ładna fotka ,zachęca do gotowania właśnie twojej wersji ,dziękuje.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GRUBANIO 07 maja 2009 A MOŻE BYĆ ANANAS Z PUSZKI ZAMIENNIE ZA PUSZKE ANANASA Z PUSZKI ????? JA OSOBISCIE WOLE ANANASA ZA PUSZKAMI NIE PRZEPADAM :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń