Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku i prosta w przygotowaniu. Idealne danie na letnie wiosenne dni :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 228
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 274
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 431
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 86
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 228
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 274
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 431
Składniki
Warzywa obrać, opłukać. Marchew pokroić w plasterki, cebulę, czosnek, imbir drobno posiekać. Kalafiora podzielić na różyczki.
W garnku na maśle lekko przesmażyć cebulę z imbirem i czosnkiem, wlać bulion, przełożyć marchew i kalafiora, gotować aż wszystkie warzywa zmiękną. Kilka różyczek kalafiora odłożyć do dekoracji.
Zupę zmiksować, doprawić curry, gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Zupę zabielić śmietaną, przelać na talerze i udekorować odłożonymi różyczkami kalafiora.