Do góry

Zupy Przepis na:

zupa klopsowa

Zupy

Autor: asia25

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 990

Dodano: 18.02.2008

Odsłon: 3890

pozywna,lekka i efektowna

Składniki

  • 0,5 kg miesa mielonego,j,cebula,tarta bulka,jajko,sol,pieprz,wloszczyzna,ole,wegeta,kilo ziemniakow,smietana,maka..
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wloszczyzne obrac umyc i pokroic w kostke,wlac do garnka z woda ok 2 litrow.Ziemniaki obrac pokroic w kostke i ugotowac osobno.Mieso mielone wyrobic z jajkiem,cebula,tarta bulka i przyprawami.Formowac male kulki,gotowe dodac do zupy.Gotowac do miekkosci.Wywar zaprawic maka i smietana.Przyprawic do smaku.Podawac z ziemniakami z wody i jak kto lubi odrobina octu do smaku.Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń