Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa kokosowa z kurczakiem

Przepis dnia 2009-10-02
Zupy

Autor: miciunia

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 956

Dodano: 29.10.2009

Odsłon: 4480

Delikatna w smaku i pozywna zupka.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew, jablko i cebule obrac i pokroic w kostke. Rozgrzac oliwe w garnku i dodac do niej pokrojone warzywa wraz z przyprawa curry, smazyc kilka minut caly czas mieszajac.

  2. Nastepnie dodac piers z kurczaka w calosci i zalac goracym bulionem. Wlac mleko kokosowe, dodac chilli, kolendre, kurkume oraz ryz (mozna ryz ugotowac oddzielnie i na koncu dodac go do zupy). Zamieszac i gotowac pod przykryciem ok. 25 minut, az warzywa i mieso beda miekkie.

  3. Ugotowane mieso wyjac i pokroic na male kawalki, po czym dodac z powrotem do zupy. Przed podaniem zupe posypac swieza lub suszona kolendra.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń