Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i sycąca zupa z dodatkiem mięsa z kurczaka. Zupę można przyrządzić na bulionie, na kostce rosołowej albo po prostu gotując ją z piersią bądź udkiem z kurczaka, choć ja za tą ostatnią opcją nie przepadam. Dlatego wolę ugotować jakąś część kury osobno, obrać mięso, a potem pokrojone wrzucić do zupy ugotowanej na kostce rosołowej lub wywarze z jarzyn. Ale tutaj gusta są różne, więc każdy może sobie modyfikować tę zupkę według własnego gustu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 625
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 181
Składniki
Do około 2 litrów gotującej się wody wrzucamy kostkę rosołową i 3 łyżki ryżu. Gotujemy około 10 minut.
Po tym czasie do wody wrzucamy pokrojone w niewielką kosteczkę ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę. Gotujemy do miękkości warzyw czyli około 10 minut.
Następnie do zupy wrzucamy drobno posiekany koperek. Chwilę gotujemy a następnie zupę zabielamy śmietaną rozmieszaną z jedną łyżeczką mąki i niewielką ilością płynu z zupy. Całość zagotowujemy.
Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Opcjonalnie do zupy możemy dodać ugotowaną osobno i pokrojoną w drobną kostkę pierś lub udko z kurczaka