Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem brokułowy z chrupiącymi pierożkami

Zupy

Autor: bozenas

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 448

Dodano: 15.11.2008

Odsłon: 4956

proste,smaczne,nietuzinkowe

Składniki

  • brokuł, szt
  • mięso mielone, 0.20 dag
  • mąka, szklanka
  • limonka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brokuł ugotowac z dodatkiem soli i soku z cwiartki limonki,zmiksowac,dodac kostkę rosołową albo dla ambitniejszych ugotowac rosół i do niego wlac zmiksowany brokuł,sól pieprz do smaku.Pierożki-usmażyc mięso dodając sól pieprz majranek kminek mielony,po usmażeniu zmiksowac żeby nie było grudek.Z mąki i gorącej wody zrobic ciasto na pierogi,pokroic na duże kwadraty ok 10 cm,nadziac farszem zlepic i smażyc na głębokim tłuszczu.smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń