Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa-krem groszkowa

Zupy

Autor: marciocha007

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 10

Dodano: 23.11.2008

Odsłon: 14436

Pyszna zupa o ciekawym smauku i bardzo miła dla oka. Szybkie, tanie i smaczne danie.

Składniki

  • kostka rosołowa, 2
  • duża cebula, 1
  • por, 1
  • ząbeki czosnku, 1
  • zielony groszek mrożony, 2 op.
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • gęsta śmietana kwaśna lub słodka, kilka łyżeczek
  • grzanki z białego chleba
  • pietruszka lub koperek do ozdoby
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować bulion z 2 kostek rosołowych. Cebule ,por i czosnek pokroic w drobniutka kosteczke i zezłocić na patelni na maśle wymieszanym z oliwą. Rozmrozić groszek i gotować około 7-10 min. we wczesniej przygotowanym bulionie <tak,żeby nie był zupełnie miekki, lecz twardawy>. Dodać cebulke, por i czosnek, podgotować wszystko razem około 2 min. Nastepnie zestawić garnek i blenderem zmiksować wszystkie składniki na gładka mase. Doprawić pieprzem, solą i cukrem do smaku. Przyozdobić śmietana i grzankami. I gotowe :) Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agrzybek 24 listopada 2008 oki.. zupa z kuchni austriackiej.. w oryginale.. to jest tak.. cebule zeszklic na masle.. dodac pokrojonego w koske ziemniaka.. zalac bulionem.. gotowac ok. 15 min.. dodac zielony groszek.. gotowac nastepne 15 min.. zmiksowac blenderem.. podawac z paskami wedzonego łososia.. i zielonym szczypiorkiem.. wyglada super.. a smakuje jeszcze lepiej..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń