Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa krem z cebuli

Zupy

Autor: steficek

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 14.09.2008

Odsłon: 4687

pyszna, gęsta i pożywna zupa :)

Składniki

  • płaskie łyżeczki masła, 3
  • łyżki mąki, 3
  • oliwa
  • pół szklanki mleka
  • duże cebule, 3
  • sól i pieprz
  • łyżki musztardy, 3
  • tarty ser
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oliwie. Zasmażkę z masła i mąki połączyć z cebulą, dodać wodę, sól i pieprz, gotować 20-30 minut. Przetrzeć przez sitko lub zmiksować, doprawić musztardą rozprowadzoną w mleku, na talerzu posypać żółtym serem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

doma123 02 stycznia 2010 Ja nie używam mleka, a dodaje serki topione, które dają kremową konsystencję :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń