Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa!!! Moja córa za nią przepada :) Zupa często gości na moim stole i przygotowuje się ją na prawdę prosto.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 88
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 206
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 88
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 206
Składniki
Cukinie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki myjemy, obieramy i kroimy na plasterki a cebule obieramy i szatkujemy.
Cebule podsmażamy w garnku na maśle. Dodajemy cukinię i marchewki, zalewamy bulionem. Wszystko gotujemy do miękkości około 20 minut. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, oliwą z oliwek i miksujemy wszystko na gładką masę.
Podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa.