Do góry

Zupy Przepis na:

zupa - krem z cukinii

Przepis dnia 2011-10-28
Zupy

Autor: sereberko80

Przepisów i artykułów: 348 Ocena: 3407

Dodano: 27.09.2011

Odsłon: 17396

aromatyczna, ekspresowa, pysznie rozgrzewająca zupa w sam raz na jesienne dni :-)

Składniki

  • cukinia, 40 dag
  • cebula, 1
  • czosnek, 1 ząbek
  • bulion, 0,5l
  • sól, pieprz
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię umyj, pokrój w drobne paski, a cebulę w kostkę. Na rozgrzanej oliwie usmaż cebulę, następnie dodaj roztarty czosnek, wymieszaj i dodaj cukinię, dodaj sól i pieprz do smaku. Smaż na dużym ogniu ok. 10 min., od czasu do czasu mieszając. Następnie całość przełóż do gotującego się bulionu i gotuj ok. 20 min.

  2. Zupę zmiksuj blenderem, aż uzyskasz jednolity krem. Moja propozycja podania z pieczoną bagietką z masłem czosnkowym. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jana102 13 października 2011 Jeszcze smaczniejsza jest ta zupa, gdy doda się serek topiony.Cukinia to w mojej kuchni królowa warzyw przez cały "sezon cukiniowy".

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń