Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca :) W sam raz na jesienne chłody.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1067
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 430
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3678
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 190
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1067
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 430
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3678
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 190
Składniki
Dynię obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w kawałki. Cebule siekamy w kosteczkę. Na rozgrzane masło (w sporym garnku) wrzucamy cebulkę i chwile smażymy, dodajemy dynię i razem smażymy przez 5-6 minut. Zalewamy całość bulionem, gotujemy do miękkości dyni.
Przyprawiamy do smaku, blenderujemy i w razie potrzeby jeszcze raz doprawiamy. Podajemy według własnego uznania ( grzanki, pestki dyni ). Ja podałam z kleksem ze śmietany, groszkiem ptysiowym i posiekana natką.